home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 89 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 23 aug 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

Onsterfelijke kwallen & eeuwenoude haaien : wat de natuur ons leert over lang en gezond leven

Mensen halen tegenwoordig steeds vaker de 100, maar in de natuur zijn er talloze fascinerende voorbeelden van dieren en planten die met gemak een aantal eeuwwisselingen meemaken. Een stokoude haai van 390 jaar, een schildpad die 188 werd, kwallen die zichzelf kunnen verjongen, duizend jaar oude bomen: hoe doen ze dat en wat betekent dat voor ons mensen?

Microbioloog Nicklas Brendborg onderzoekt in zijn boek wat de natuur ons kan leren over ouder worden. Hij beschrijft niet alleen het opvallende verouderingsproces van dieren als kreeften en naakte molratten, maar gaat ook in op de factoren die van belang zijn voor de mens, zoals omgeving, dna, stress en voeding. Brendborg brengt in kaart wat de wetenschap al heeft ontdekt en welke concrete adviezen daaruit volgen voor een langer en gezond leven.

Je vindt het boek in onze catalogus: Onsterfelijke kwallen & eeuwenoude haaien / Nicklas Brendborg

Het rampzalige sociale leven van Lottie

Lottie is lekker onhandig. Ze schrijft in haar dagboek over vriendschap en verliefdheid. Na de eerste maanden van de brugklas kan ze de middelbare school wel aan, denkt ze. Ze wil indruk maken op haar crush Daniel door haar rol als zingende krab in de schoolmusical en moet haar twee beste vriendinnen tevreden houden terwijl ze erg verschillen van elkaar. Gaat dat lukken? Een grappig verhaal met doodle-achtige zwart-wit tekeningen.

Je vindt het boek in onze catalogus: Het rampzalige sociale leven van Lottie / Katie Kirby

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!