home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 88 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 16 aug 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

Van Boven in het wild : een herbarium, eetbare-plantengids & receptenboek

Yvette treedt buiten de gebaande kookboekpaden en combineert haar kennis over alledaagse (on)kruiden met haar kookcreativiteit. Het stikt in de natuur om de hoek van de eetbare planten, kruiden en bloemetjes. Je moet alleen even weten welke. En Yvette weet duidelijk waarover ze schrijft. Je wandeling met de hond zal nooit meer hetzelfde zijn. Fluitenkruid mag in een salade, dovenetel geroerbakt als spinazie en natuurlijk is er een lijst recepten met brandnetel. ‘Kook vanuit je hart en experimenteer erop los!’ schrijft ze. Ook zeer geschikt voor vegetariërs.

Je vindt het boek in onze catalogus: Van Boven in het wild / Yvette van Boven

Schoenbek

Een prentenboek over Afrikaanse vogels, met name de schoenbekooievaar. De andere vogels vinden Schoenbek niet elegant: hij heeft een grote kop en zijn snavel lijkt wel een schoen. Ze scheppen op en roddelen wat af. Maar de eigenzinnige Schoenbek trekt zich er weinig van aan. .

Je vindt het boek in onze catalogus: Schoenbek / Joukje Akveld

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!