home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 87 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 9 aug 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

DNA zoekmachine : databanken en hun slagkracht bij opsporing en identificatie

Hoe worden DNA-databanken gebruikt voor het vinden van daders van misdrijven en het identificeren van onbekende doden? Wat is er in de toekomst door de opsporing met DNA-databanken nog meer mogelijk? Op die vragen wordt in dit boek een antwoord gegeven door forensisch deskundige op het gebied van humane biologische sporen en DNA onderzoek Lex Meulenbroek, werkzaam bij het Nederlands Forensisch Instituut. Nuttig om kennis van te nemen. We hebben immers allemaal een belang om misdaad uit te bannen.

Je vindt het boek in onze catalogus: DNA zoekmachine / Lex Meulenbroek

Leesje

Leesje, een vrolijk wezentje, woont tussen de boeken in de bieb. Ze gaat de boeken in en beleeft daar van alles. Af en toe neemt ze een hapje van een prent of een letter, totdat ze haar evenwicht verliest en het boek uit tuimelt. Daar ligt ze in haar eentje. Kan iemand haar helpen? Ook Wurm woont tussen de boeken. Hij rommelt er rustig wat rond in zijn eentje. Soms zou hij wel een vriendje willen hebben. Dan hoort hij ineens iemand vallen. Groot prentenboek uitgevoerd als omkeerboek. Aan de ene kant lees je over Leesje, en aan de andere kant over Wurm. In het midden komen ze bij elkaar op een grote dubbele pagina die je overdwars moet houden. Elk verhaal bevat een dubbele pagina met verwijzingen naar boeken zoals ‘De GVR’, ‘Pinocchio’, ‘Jip en Janneke’ en allerlei sprookjes.

Je vindt het boek in onze catalogus: Leesje / Siska Goeminne en Frank Daenen

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!