home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 86 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 2 aug 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

Hoe je de beste versie van jezelf wordt en waarom je dat vooral niet moet willen

Iedereen wil wel het beste uit zichzelf halen in de verwachting op meer geluk, succes en liefde. Maar volgens de auteur bestaat er geen versie van jezelf en daar naar streven kan zijn voordelen hebben, maar ook juist hinderlijk zijn. Het gaat om continu tijd vrijmaken voor meditatie gericht op een balans willen vinden tussen acceptatie en beweging. Wel kan de mens zich voortdurend ontwikkelen en de auteur geeft daar op een heldere wijze, met een tikje humor, suggesties voor door vooral confronterende vragen te stellen die nieuwe perspectieven kunnen bieden.

Je vindt het boek in onze catalogus: Hoe je de beste versie van jezelf wordt en waarom je dat vooral niet moet willen / Raymond de Looze

Het dikke boek van alle bijzondere dino’s

Een boek vol weetjes en verhalen over uitgestorven dieren, dino’s, planten, vissen en insecten die miljoenen jaren geleden leefden. Het boek begint met de alleroudste levensvormen, en gaat zo verder in de tijd. Vol met afbeeldingen van hoe de dieren er waarschijnlijk uit zagen, hoe ze bewogen en wat ze aten. Ook lees je in welk tijdperk en in welk gebied van de wereld het wezen geleefd moet hebben.

Je vindt het boek in onze catalogus: Het dikke boek van alle bijzondere dino’s / Anusuya Chinamy-Turan

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!