home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 83 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 21 jun 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

Van multi- naar monotasking

Multitasking is een term die we allemaal wel kennen. Ooit van monotasking gehoord? In het boek Monotasking krijg je meer informatie over concentratie en leven in het hier-en-nu. Het bespreekt twaalf activiteiten — zoals lezen en wandelen, maar ook goed slapen en eten — die helpen om de aandacht te focussen en te voorkomen dat iemand gaat multitasken. De lezer wordt zo wegwijs gemaakt in het verbeteren van de productiviteit en het vinden van innerlijke rust. Invoelend, maar ook informatief geschreven. Voor een brede lezersgroep.

Je vindt het boek in onze catalogus: Monotasking / Thatcher Wine

Lesje sociale media voor tieners

In Hoe word jij social media proof? van Julia van Appeldorn geeft de 13-jarige auteur persoonlijk getinte tips en adviezen voor het zo goed mogelijk gebruiken van sociale media, zoals Instagram, TikTok en Snapchat. Daarnaast is er aandacht voor negatieve aspecten van sociale media en hoe ermee om te gaan, zoals pesten, nepnieuws, sexting, cancel culture en hacken. Het boek bevat interviews met bekende influencers als Dylan Haegens, Marije Zuurveld, Duncan Tromp (Dunk The Hunk) en Raoul van de Bankzitters. Vrolijk vormgegeven, met kleurenfoto’s en kleine gekleurde illustraties. Het boek is in simpele, prettige stijl geschreven. Geschikt voor lezers vanaf 12 jaar.

Je vindt het boek in onze catalogus: Hoe word jij social media proof? / Julia van Appeldorn

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!