home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 81 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 24 mei 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

Atlas van opmerkelijke feiten : briljante kaarten voor nieuwsgierige mensen

Ian Wright is een liefhebber van landkaarten met sociale en economische feiten. Sinds 2014 beheert hij de website brilliantmaps.com waarop hij de meest bijzondere kaarten toont en makers de kans geeft hun kaarten te publiceren. Nu is er een boek met daarin 100 van deze kaarten. Kaarten waarop geografische verhoudingen duidelijk worden, zoals in welk klein gebied het merendeel van de Canadezen woont of hoe lang Chili is als je het naast Europa legt. Economische kaarten als die waarop ieder land de vlag krijgt van haar grootste importbron (veel Chinese vlaggen). En kaarten met de meest uiteenlopende bevindingen: landen zonder McDonald’s, waar worden mannen besneden, waar kwamen de slachtoffers van 9/11 vandaan. Vaak sta je verbaasd, soms ligt het ook erg voor de hand.

Je vindt het boek in onze catalogus: Atlas van opmerkelijke feiten / Ian Wright

Het verlegen vogeltje

Alle vogels zijn een nestje aan het bouwen, alleen de kleine groenling nog niet. Hij is te verlegen om het groenlingvrouwtje te vragen en besluit de merel om hulp te vragen, maar zij verstaat hem helemaal verkeerd! En de kauw hoort ook iets heel anders dan wat de merel zegt. Al snel vliegt iedereen in een lange slinger door het bos en wordt de boodschap van de groenling gekker en gekker…‘Het verlegen vogeltje’ is gebaseerd op het middeleeuwse gedicht ‘Hebban olla vogala’ en werd door Jan Paul Schutten omgetoverd tot een aanstekelijk verhaal.

Je vindt het boek in onze catalogus: Het verlegen vogeltje / Jan Paul Schutten

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!