home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 80 – elke dinsdag nieuwe boeken

wo 11 mei 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

Wiskunde : een wandeling in de wonderlijke wereld van de mathematica

Wiskunde is nooit af, dat maakt dit boek wel duidelijk. De geschiedenis van de wiskunde is een geschakelde ketting van verhalen over wat wiskundigen bedenken en doorgeven. Van de 49 wiskundigen die in dit boek aan bod komen wordt verteld wat zij hebben bijgedragen aan de wiskunde, en dat aan de hand van vijf thema’s: bewijsvoering, tellen en oneindigheid, abstracte relaties zien, getallen en vormen, kansen en mogelijkheden. Het slothoofdstuk kijkt vooruit, naar de toekomst. Want er valt nog veel meer te ontdekken natuurlijk.

Je vindt het boek in onze catalogus: Wiskunde / Ann Dooms

Het saaiste boek ter wereld

Een origineel prentenboek over verveling en gekkigheid. Er zit geen verhaal in dit boek. Je wordt juist gewaarschuwd om niet verder te lezen, omdat dat saai zal zijn. De lezers die echter wel de bladzijde omslaan, zien op de volgende pagina juist iets inventiefs of onverwachts. Zo leer je vanzelf eigenwijs te worden.

Je vindt het boek in onze catalogus: Het saaiste boek ter wereld / Steven Gielis

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!