home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 79 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 3 mei 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

De prijzenjager

In ‘De prijzenjager’ vertelt auteur Frank Jager waarom hij twintig keer per jaar in de prijzen valt bij het bedenken van slagzinnen en slagrijmen. Is hij een geluksvogel of buitengewoon creatief? In elk geval levert het hem veel op: goudstaven, scooter, behalen van een rijbewijs, vliegtickets, staatsloterij-straatjes, weekendjes weg enz. Zijn boek gaat uiteraard over zijn ‘winnende technieken’, de prijzenregen, de successen en de prijsvragen waarmee de schrijver zijn buit veroverde. Wie hem na wil doen, zal handig en creatief moeten zijn. Daarnaast moet je een doorzetter zijn. Als je over deze eigenschappen beschikt, kun je leuke winsten boeken, bv. met slagzinnen als ‘Wie naar Van Woudenberg rijdt, tankt er volop kwaliteit’. Of ‘Natuurlijk proef ik het verschil, topkwaliteit staat bij Campina nooit stil’. De winsten mogen worden beschouwd als kleine bijverdiensten. Geldprijzen winnen met dit ‘werk’ komt nauwelijks voor. Het is een leuk en vlot geschreven boekje geworden, met veel afbeeldingen van gewonnen teksten. En uiteraard veel tips voor wie het ook eens wil proberen.

Je vindt het boek in onze catalogus: De prijzenjager / Frank Jager

Jij en de Dood

‘Ik ben de Dood. Zoals het Leven leven is ben ik de dood.’ We verbinden de dood meestal met verdriet, sombere kleuren. Niet in dit boek. Leven en dood zijn immers innig verbonden. We leren de Dood kennen als een jonge vrouw, gehuld in een warm-turquoise gewaad met een klaproos en een margriet op haar hoofd. Ze rijdt op een roze fiets, we fietsen samen met haar mee, zij spreekt ons aan. Het gaat over onze relatie met haar. Dat sommigen kaarsen voor haar branden maar anderen juist de gordijnen sluiten. Die hopen dat ze voorbijgaat. Niemand kan zich voor haar verbergen. Ze moet haar werk doen: want wie zorgt dan voor plek voor nieuw leven? We leren haar vriendin, haar maatje kennen: het Leven. Ze horen bij elkaar. De Dood is immers een deel van het leven, van de liefde, van ons allemaal.

Je vindt het boek in onze catalogus: Jij en de dood / Elisabeth Helland Larsen en Martine Schneider

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!