home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 76 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 12 apr 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

Zwemmersgeluk : op zoek naar de wetenschap achter een frisse duik

Zwemmen kan altijd en overal en is goed voor lichaam en geest en bijna iedereen doet het. In dit boek lees je meer over de wetenschap hierachter. Tevens worden tips door verscheidene specialisten, prominente zwemmers en coaches gegeven. De één zwemt voor de lichamelijke kick, de ander meer voor het sociale aspect. Vragen over conditie, kou, voeding, beloning en grenzen verleggen worden beantwoord. Een boek voor alle zwemliefhebbers. Voor diegenen die nieuwsgierig zijn naar het gevoel van vrijheid bij zwemmen.

Je vindt het boek in onze catalogus: Zwemmersgeluk / Jim Jansen

Zo wonen we : de wonderbaarlijke huizen van dieren en mensen

De mens bouwt een fraai paleis en de prieelvogel lokt zijn partner met een versierde woning. Futen maken drijvende nesten voor hun jongen en er zijn ook mensen die op drijvende eilanden van riet wonen. In dit grote boek worden steeds twee soorten woningen vergeleken; van een dier en van de mens. De illustraties lopen vernuftig door elkaar. Bij het boek zitten een groen en rood vel die je op de tekeningen kunt leggen, waardoor bepaalde details wegvallen en je een nieuwe afbeelding krijgt. Er valt veel te ontdekken in de grappige details.

Je vindt het boek in onze catalogus: Zo wonen we / Jiri Dvorak

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!