home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 72 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 8 mrt 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

Het agressieparadijs : wat me moeten doen om de verhuftering in Nederland te stoppen

Miljoenen mensen, verzorgenden, leraren, agenten, ambtenaren en anderen, krijgen in hun werk te maken met intimidatie. Dit is agressief gedrag dat bewust door mensen wordt ingezet om anderen onder druk te zetten en om daarmee hun zin door te kunnen drijven. Agressie is een verdienmodel met de werkende als slachtoffer. In dit boek wordt ingegaan wordt op de achteloosheid waarmee wij agressie gedogen, waarom agressie loont en wat de oorzaken ervan zijn. Verder wordt uitvoerig stilgestaan bij perspectieven voor oplossingen en over moraliteit.

Je vindt het boek in onze catalogus: Het agressieparadijs / Caroline Koetsenruijter

Het verhaal dat te laat kwam

Vijf dieren staan ineens in een leeg boek en weten niet waarom. Ze besluiten te wachten op een verhaal. Konijn vindt het wachten maar saai en verzint en tekent op de linkerpagina een fantasiewereld. Zal het verhaal nog komen? Prentenboek met minimalistische, fantasierijke tekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.

Je vindt het boek in onze catalogus: Het verhaal dat te laat kwam / Marianna Coppo

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!