home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 71 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 1 mrt 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

Positieve intelligentie : hoe kan je bewust positief in het leven staan?

Bewust in het leven staan en werken aan een positieve mindset – daar wil je aan werken om positiever in het leven te staan. Hoe doe je dat? Aan de hand van een visueel en duidelijk stappenplan, theorie en ervaringsverhalen wordt geschetst hoe een positieve mindset aangeleerd kan worden. Startend met de achtergrond over wat positieve intelligentie is (met een QR-code), word je doorverwezen naar meer informatie en tests. Daarnaast vind je ook verschillende stappen naar aanvaarding, aan de slag met bewuste ademhaling, het belang van breinkennis, communicatie en doelen stellen. De verhalen zijn herkenbaar voor iedereen en de schrijfstijl toegankelijk en aansprekend. Voor iedereen die wel een positieve mindset kan gebruiken.

Je vindt het boek in onze catalogus: Positieve intelligentie / Gina Peeters

Voorbeeld van afbeelding

De wereld van het geld eenvoudig uitgelegd

Alles wat een tiener wil weten over geldzaken, met illustraties, stripjes, infographics, geschematiseerde inzichten en digitale geldwegen. De geschiedenis van het geld, waarvoor wordt geld gebruikt, hoe wordt geld gemaakt, wat is bezit en wat is schuld, de waarde van geld, moderne betalingsvormen, de wereld van de cryptomunten, geld verdienen, de rol van de overheid op geldgebied; alles komt aan de orde.

Je vindt het boek in onze catalogus: De wereld van het geld eenvoudig uitgelegd / Eddie Reynolds

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!