home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 7 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 3 nov 2020

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we vandaag toch mooie Boekenvondsten…

Wist je dat alle mieren even zwaar wegen als alle mensen op de wereld bij elkaar? Dat ze goed kunnen samenwerken en niets verspillen? Laat je in De wereldse wijsheid van de mier verrassen door allerlei, ook grappige, weetjes over de mier. Leuk voor kinderen van ca. 5 t/m 8 jaar.

Van Nieuwegeinse bodem is dit een swingende vondst: Thijsje wil een prijsje. Mariska Bogaerds neemt ons hierin mee naar het aapje Thijsje dat meedoet aan een danswedstrijd. Zal hij de prijs winnen? Op de tekeningen zie je welke bewegingen hij maakt, zodat kinderen (van ca. 2 t/m 5 jaar) zelf ook mee kunnen doen. Met voorlees- en beweegtips en eenvoudige kleurenillustraties.

Elke dinsdag lichten we een of meerdere Boekenvondst uit. Wil je de boeken lenen? Loop in de bibliotheek dan gauw naar dit schap.

Is iemand jou al voor geweest? Geen nood: reserveer het boek online.

En zie je ook dat er nog meer pareltjes in de kast staan?

Aanwinstenmails

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website. Dat doe je met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga na het inloggen naar ‘Mijn menu’ en dan naar ‘aanwinstenmail’ om je voor deze mailservice aan te melden. Afmelden kun je doen op dezelfde manier.