home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 69 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 15 feb 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

Samen slim : pleidooi tegen collectieve gedachteloosheid

Niemand weet in zijn eentje genoeg. Met deze oude wijsheid wil de auteur laten zien dat individuele slimheid niet langer volstaat om ingewikkelde vraagstukken in de samenleving tot een oplossing te brengen. Hij is lid van het collectief denkgezelschap Babel, dat eerder de qua thematiek verwante boeken ‘Weten vraagt meer dan meten’ en ‘Taalkracht’ publiceerde. Collectieve intelligentie ontstaat vanuit een gezamenlijke, afgestemde inspanning van meerdere individuen. Vanuit een grote belezenheid en aan de hand van inzichten uit diverse disciplines, heel veel observaties, voorbeelden en anekdotes bepleit de auteur de collectieve weg bij het zoeken naar creatieve oplossingen voor problemen in bedrijf en maatschappij. Met de nodige waarschuwingen voor ons gemakkelijk te misleiden individuele brein.

Je vindt het boek in onze catalogus: Samen slim / Eric Koenen

Voorbeeld van afbeelding

Het grote avontuur van kleine muis : voorleesverhalen met een staartje

Kleine Muis is op zoek naar zijn opa, want die avond zal het feest van de Grote Tafeldans worden gevierd en opa moet daarbij zijn. Hij zoekt in het bos en ontmoet daar Uil, die hem uitnodigt voor een maaltijd. Maar al gauw ontdekt hij dat Uil zijn opa heeft opgegeten en dat hij moet zien te ontsnappen. Onderweg naar huis beleeft Muis avonturen met Max de hond, Arabelle de oude kip, Vos en Mol. Maar telkens hoort hij in zijn hoofd de stem van opa die hem raad geeft. Zou hij veilig thuis komen? Prachtig sprookjesachtig voorleesverhaal, ingedeeld in vijf hoofdstukken, geschreven in een meeslepende beeldende stijl. Mooi opgebouwde verhaallijn met gedoseerde spanning maar ook veel humor, waarbij de thema’s vriendschap en moedig zijn goed worden uitgewerkt.

Je vindt het boek in onze catalogus: Het grote avontuur van kleine muis / Gerda De Prether

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!