home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 66 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 18 jan 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

Waarheidszoekers : wat bezielt complotdenkers?

Een actueel voorbeeld van complotdenkers zijn de mensen die geloven dat je een chip krijgt ingespoten bij een vaccinatie, waarmee de overheid je kan volgen.
In dit boek worden de ideeën van complotdenkers – hoe absurd soms ook – niet weerlegd. Wel biedt het een nieuwe analyse van het fenomeen. Het resultaat is verrassend en grimmig. In klare taal maakt Zweistra duidelijk waar het nieuwe complotdenken vandaan komt en welke rol (digitale) technologie heeft in het ontstaan en verspreiden van complottheorieën. Voor zijn boek zocht hij complotdenkers op, in zaaltjes in Heemstede en Rotterdam. Het boek begint aldus met spannende undercover journalistiek in de wereld van complotfantasieën, en ontwikkelt zich gaandeweg tot een verhelderende filosofische zoektocht om het hedendaagse complotdenken te begrijpen..

Je vindt het boek in onze catalogus: Waarheidszoekers / Cees Zweistra

Rappen met werkwoorden

Heb je moeite met het leren van onze taal of wil je meer weten over het gebruik van onze werkwoorden? Ouderwets en saai woordrijtjes oefenen hoeft niet meer, leer het nu rappend! De dertig raps in dit boek zijn gebaseerd op 60 werkwoorden. De raps zijn uitgeschreven én ingesproken op de bijbehorende cd. Taal leren was nog nooit zo leuk. Voor basisschoolleerlingen, maar ook voor volwassenen die Nederlands leren.

Je vindt het boek in onze catalogus: Rappen met werkwoorden

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!