home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 65 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 11 jan 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

Voorbeeld van afbeelding

Drang naar samenhang

Het is puur menselijk om de grote hoeveelheden (onnauwkeurige) losse feiten die je krijgt, tot een verhaal te willen smeden. Bullshitting, obscurantisme, verzonnen journalistiek, fraude in wetenschappelijk onderzoek (replicacrisis in wetenschap) en complottheorieën, het zijn allemaal valkuilen en manieren die daaraan bijdragen. Dit boek bevat achttien hoofdstukken over de diverse aspecten van cultuur, politiek, sport en wetenschap in verband met het mentale proces van begrijpen. Geschikt voor iedereen die een weg zoekt in een stortvloed aan informatie.

Je vindt het boek in onze catalogus: Drang naar samenhang / Rolf Zwaan

Seppo Het verlegen spookje - Boeken

Seppo het verlegen spookje

Seppo het spookje houdt het meest van viool spelen. Maar Seppo is ook heel erg verlegen. Vrienden maken vindt hij heel eng en hij heeft nog nooit iets gezegd tegen de andere monsters in de stad. Hij probeert wel bij hen in de buurt te komen, maar hij wordt niet gezien. Seppo wil er graag bij horen en ook een vriend hebben. Daarom nodigt hij alle monsters uit te komen luisteren naar zijn vioolconcert op het feest van de Dag van de Doden. Vlot leesbaar, aandoenlijk verhaal over erbij willen horen en vrienden maken.

Je vindt het boek in onze catalogus: Seppo het verlegen spookje / Flavia Z. Drago

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!