home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 64 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 4 jan 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

Twaalf bytes : heden en toekomst van kunstmatige intelligentie

Wat kunnen we met kunstmatige intelligentie en wat heeft deze voor gevolgen voor onze manier van leven? In twaalf hoofdstukken worden de ontwikkeling, de potenties en de bedreigingen van kunstmatige intelligentie behandeld. Daarbij wordt ook stilgestaan bij – onterechte – aannames betreffende gender. Hoe zouden zorgzaamheid, seks en verbinding er gaan uitzien als mensen een band aangaan met kunstmatig intelligente helpers, leraren, sekswerkers en partners? Dit boek wil de lezer laten nadenken over de radicale veranderingen die dichterbij zijn dan we wellicht denken…

Je vindt het boek in onze catalogus: Twaalf bytes / Jeanette Winterson

Superdinosaurussen

Wie waren de snelste, grootste en gevaarlijkste dieren uit de prehistorie? Lees het in dit dikke en grote boek. Het gaat in op paleontologie, dino’s en fossielen. Ook focust het zich op wetenschappelijke ontdekkingen over o.a. de massa-uitsterving en fossiele vondsten. Iedere dino heeft twee bladzijden tot zijn beschikking met een toelichting. Van de dino’s zijn indrukwekkende foto’s van een 3D-reconstructie opgenomen.

Je vindt het boek in onze catalogus: Superdinosaurussen / Chris Barker

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!