home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 62 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 14 dec 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

De oppasser: een dierverzorger van Artis over zijn markantste voorgangers en hun dieren

Artis was een dierenverzameling die aanvankelijk alleen door de prominente leden bezocht kon worden en later ook opengesteld werd voor het ‘gewone’ publiek. Een huidige dierverzorger besloot om een breed scala aan historische verhalen, unieke mensen en persoonlijke gedachten op te tekenen, waarin directieleden, gedreven oppassers, bezoekers en de schrijver aan het woord komen. Boeiend om daarin ook de veranderende functie van en de visie op dierentuinen te zien groeien. Een heel aparte inkijk achter de schermen van dieren en hun verzorgers.

Je vindt het boek in onze catalogus: De oppasser / Job van Tol

Vluchtweg, Goedele Ghijsen | 9789002273698 | Boeken | bol.com

Vluchtweg

Nadesh en Miro zijn allebei nieuw in de klas en nemen allebei hun verleden met zich mee. Voor Miro was het leven op haar vorige school een hel en ze heeft zo haar geheimen. Nadesh lijdt onder het afscheid van zijn oude leven en zijn vlucht door Europa voordat hij in België belandde. Met Miro gaat het erg moeizaam in de groep, ze wordt nauwelijks geaccepteerd, maar Nadesh raakt bevriend met Jana, het populairste meisje van de klas. Heftig verhaal over pesten, jezelf durven zijn, eenzaamheid, grenzen passeren, groepsdruk en vriendschap. In het nawoord staan adviezen van de auteur over hoe je met pesten om kunt gaan. Vanaf 13 jaar.

Je vindt het boek in onze catalogus: Vluchtweg / Goedele Ghijsen

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!