home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 61 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 7 dec 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

BASE__COVER-OF

Praktijkgids fossielen

Beginnende en gevorderde fossielverzamelaars kunnen hun geluk op met deze prachtige (herziene en geactualiseerde tweede versie van) praktijkgids. Alles komt aan bod: de praktische kant van het vinden, tot het verzamelen, schoonmaken en registeren. Maar ook geeft de schrijver, beroepspaleontoloog en onderzoeker, veel tips en onderzoeken. Ook staan er veel mooie afbeeldingen en foto’s in de gids.

Je vindt het boek in onze catalogus: Praktijkgids fossielen / Anne Schulp

Hé, wie ben jij?

BASE__COVER-OF

Waar woon jij, met wie leef jij, wat eet je ’s avonds, wat vier je en hoe geloof je? Twintig kinderen vanuit de hele wereld geven antwoord op alle vragen. Dit grote kartonboek (maar liefst 36 centimeter!) nodigt uit om lekker samen te kijken, speuren, ontdekken en de wereld te beleven. Maar ook om het gesprek aan te gaan over een ander. Vanaf ongeveer 4 jaar.

Je vindt het boek in onze catalogus: Hé, wie ben jij? / Monique Tekstra-van Lochem

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!