home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 60 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 30 nov 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten…

Natuurzin: ontdek hoe de natuur ons blijer, gezonder en creatiever maakt

Wie houdt er niet van een boswandeling? Staatsbosbeheer boswachter Marieke Schatteleijn laat met dit boek zien hoeveel er te genieten valt. Aan de hand van negen natuurgebieden in Nederland behandelt ze o.a. de invloed van licht op ons bioritme, laat ze zien wat we van flora en fauna kunnen leren op het gebied van watermanagement, leven en dood, connecties maken, maakt ze zich sterk voor biodiversiteit en microben, bespreekt ze het verschil tussen een workout in de natuur en in de stad. Tot slot is er nog een deel over natuurgebieden die nog niet populair zijn. En het meest bijzonder is het hoofdstuk over wanneer de natuur niet gezond is. Een inspiratieboek waarna je meteen de natuur in wilt.

Je vindt het boek in onze catalogus: Natuurzin / Marijke Schatteleijn

Pauw is een beetje verlegen

Usborne Publishers Alles over diversiteit

Dit prentenboek laat zien dat de wereld een stuk groter en anders is dan je eigen omgeving. Er wordt kennisgemaakt met mensen uit elk werelddeel. Honderden voorbeelden laten zien hoe mensen van elkaar verschillen. Dat gaat van kleur van de ogen, tot kleren die gedragen worden, jongens die graag meisje zouden willen (en andersom), lichamelijke verschillen, mobiel of gehandicapt, tot interesse, talent en voorkeuren aan toe. Ook verschillen in taal krijgen in de presentatie een plek. Op de gezichtjes van de levendige kinderen kun je als kleuter veel aflezen en herkennen. Hoe kinderen zich verschillend ontwikkelen, passeert de revue in een fantasierijke caleidoscoop. Een wereld vol eenheidsworst, of een wereld vol diversiteit? Welke wereld zou jij als kind willen?

Je vindt het boek in onze catalogus: Alles over diversiteit / Felicity Brooks

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!