home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 59 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 23 nov 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten…

slapen als een oermens

Slapen als een oermens : wat de evolutie ons leert over een goede slaap

Over slapen zijn al veel boeken verschenen. Dit boek is origineel omdat het uitgaat van de evolutionaire achtergrond van de slaap, waardoor het benut kan worden om beter in het heden te slapen. Aan de orde zijn onderwerpen als: een oeroude slaap; wat is slaap, hoe lang; waarom slapen, kwaliteit of kwantiteit; slapeloze nachten en nachtelijke spoken. En: af en toe is het ook nog vermakelijk om te lezen.

Je vindt het boek in onze catalogus: Slapen als een oermens / dr. Merijn van der Laar

Pauw is een beetje verlegen

Pauw is een beetje verlegen

In tegenstelling tot zijn pauwvrienden heeft Pauw (ik-persoon) nog nooit zijn staart kunnen ontvouwen, uit angst dat die staart niet zo mooi zal zijn als iedereen verwacht. Het is bij andere dieren dat Pauw meer zelfvertrouwen heeft. Met zijn staart helpt hij Schildpad bij het bladeren vegen, voor de mieren maakt hij er een brug van, opa Vogel krijgt een veer als decoratie voor zijn nieuwe nest. Op weg naar huis gebeurt er iets magisch waardoor alles anders wordt. Leuk prentenboek om te praten over verlegenheid en onzekerheid.

Je vindt het boek in onze catalogus: Pauw is een beetje verlegen / Jin Xiaoyu

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!