home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 58 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 16 nov 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten…

Rust, regelmaat en fikkie stoken, Paul

Rust, regelmaat en fikkie stoken : 89 opvoedtips van 2 vaders

Een opvoedboek dat voortkomt uit de beschrijving van een uniek samengesteld gezin van twee vaders en twee tweelingen. Een tweeling is 14 jaar en de andere 16 jaar. De kinderen zijn verworven via eiceldonatie van een familielid en een draagster in Amerika. Vanuit het perspectief van twee homovaders met twee tweelingen wordt het verhaal verteld van een zoektocht naar de juiste aanpak. Het geeft een inkijkje in een heerlijk chaotisch huishouden, dat piept en kraakt en dat uiteindelijk vier lieve pubers opleverde. Het boek geeft 89 opvoedtips. Iedere tip vraagt gemiddeld twee pagina’s. Daarin zitten heel wat knipogen en relativeringen naar gangbare opvoedingsmethoden. Maar steeds eerlijkheid, respect en positiviteit voorop.

Je vindt het boek in onze catalogus: Rust, regelmaat en fikkie stoken / Paul de Bont

Maar eerst ving ik een monster, Tjibbe

Maar eerst ving ik een monster

Een jongetje in pyjama krijgt slechts een kort verhaal te horen. Maar het jongetje zegt dat hij eerst nog een monster moet vangen. En daar blijft het niet bij. Telkens als de verteller de fantasie van het jongetje wil afronden, verzint het jongetje er meer monsters bij. Een herkenbaar verhaal voor alle kinderen die het naar-bed-gaan-ritueel verlengen. Een dynamisch, grootformaat prentenboek met een ingenieus opgezet verhaal, waarin steeds meer valt te ontdekken door de uitbundige spreadvullende kleurenillustraties vol avontuur en monster-explosie.

Je vindt het boek in onze catalogus: Maar eerst ving ik een monster / Tjibbe Veldkamp

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!