home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 57 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 9 nov 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten…

Slaap zacht : geïllustreerde verhalen en meditaties voor het slapengaan

Slaap zacht, Alison Davies | 9789045326733 | Boek - bruna.nl

Moeite met in slaap vallen? Lees dan dit boek met 15 verhaaltjes die je als een geleide meditatie kunt gebruiken vlak voor je gaat slapen. Deze meditaties zijn prachtig geschreven en brengen je meteen in een bepaalde ontspannen gemoedstoestand. De bedoeling is dat je jezelf in het verhaal visualiseert en met die beelden gaat slapen. Thema’s zijn o.a.: creativiteit, dankbaarheid, innerlijke rust, helderheid, geduld, zelfvertrouwen, zelfheling en verbeteren mindset. Elk thema is op eenzelfde manier ingedeeld. Eerst een bij het thema passende illustratie over twee pagina’s. Op een volgende pagina wordt kort samengevat waar deze meditatie voor is. Dan volgen drie pagina’s met het verhaal waarna de volgende pagina de affirmaties bevat die je kunt gebruiken als je de volgende morgen weer wakker wordt. Met aanwijzingen wanneer en hoe je dit kunt gebruiken en waarom.

Je vindt het boek in onze catalogus: Slaap zacht / Alison Davies

Het museum van gevonden voorwerpen, Emma Zegers | 9789492585769 | Boek -  bruna.nl

Het museum van gevonden voorwerpen

De 18-jarige Diede (ik-persoon) heeft het syndroom van Asperger. Ze woont na een mislukte opleiding bij haar ouders thuis, waar ook haar jongere autistische broertje woont. De relaties thuis zijn lastig en gespannen. Diede voelt zich onzichtbaar, maar tegelijkertijd heeft ze een baantje bij de Hema en een stevige vriendschap met haar vriendin Kaya. Wanneer er nieuwe buren naast Diede intrekken, blijkt haar nieuwe buurjongen Robin een oud-klasgenoot te zijn. Door Robin leert Diede nieuwe dingen te proberen en oude angsten te overwinnen, hoewel Robin ook gebukt gaat onder schuldgevoelens door een mysterieus verleden.
De auteur schrijft deels uit eigen ervaringen met autisme. De plot is vergelijkbaar met boeken van John Green.

Je vindt het boek in onze catalogus: Het museum van gevonden voorwerpen / Emma Zegers

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!