home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 55 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 26 okt 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de (vernieuwde!) balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten…

De innerlijke buienradar, Julia Fischer | 9789025909802 | Boeken | bol.com

De innerlijke buienradar : de wetenschap achter onze emoties

Zijn de keuzes die we maken altijd rationeel? Nee, zegt de auteur, Duitse arts, wetenschapsjournaliste en presentatrice. Emoties en gevoelens vormen in belangrijke mate de basis voor ons gedrag en voor de keuzes die we maken. In dit boek behandelt ze wat emoties zijn en hoe ze ontstaan. Ook de fysiologie van de hersenen – de verschillende hersencentra en het samenspel van de hormonen – krijgt veel aandacht. In de verschillende hoofdstukken komt achtereenvolgens een groot aantal bekende gevoelens aan de orde, zoals bijvoorbeeld verliefdheid, liefde, verdriet, woede en geluk. Maar ook minder voor de hand liggende gevoelens komen aan bod, zoals smartphoneverslaving en fomo, meditatie, mindfulness en de heilzame effecten van sport op stemming.

Je vindt het boek in onze catalogus: De innerlijke buienradar / Julia Fischer

Terug naar de toekomst, David Baddiel | 9789048319374 | Boek - bruna.nl

Terug naar de toekomst

In het jaar 3020 leeft Pip (11) altijd binnen, omdat het buiten veel te heet is voor mensen. Elk contact is virtueel, behalve met haar ouders en een intelligente pratende kat en papegaai. In het lab van haar ouders ontdekt Pip een mysterieuze lichtcirkel. Nieuwsgierigheid brengt haar door deze cirkel naar het jaar 2019, waar ze bevriend raakt met uitvinder Rahul. Hij wil voor zijn ouders en school verborgen houden dat Pip uit de verre toekomst komt. Maar het is moeilijk voor Pip om zich aan te passen, zeker als ook de pratende kat en papegaai door de tijdtunnel verschijnen. Het verhaal, dat zich grotendeels in 2019 afspeelt, laat zien hoe het leven er in de verre toekomst uit zou kunnen zien als er niets wordt gedaan tegen de opwarming van onze aarde.

Je vindt het boek in onze catalogus: Terug naar de toekomst / David Baddiel

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!