home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 56 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 2 nov 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten…

Het vrouwelijk oog wil ook wat : vrouwen als opdrachtgevers, verzamelaars en kunstenaars

Vrouwen en kunst; een onderbelicht onderwerp maar daar brengt dit boek verandering in. Het laat zien dat vrouwen al sinds de middeleeuwen opdrachtgevers waren voor kunstwerken aan de hand van onder andere concubine Subh in de tiende eeuw en gravin Petronilla van Holland in de twaalfde eeuw. Aandacht is er natuurlijk ook voor vrouwelijke kunstenaars, onder anderen de negentiende-eeuwse beeldhouwster Edmonia Lewis en twintigste-eeuwse fotografe Emmy Andriesse en de reden waarom ze niet de aandacht kregen die ze verdienden. Vrouwen maken niet alleen kunst, ze verzamelen ook., zoals Margaretha van Oostenrijk en Josephine de Beauharnais, wier collecties de basis werden van musea.

Je vindt het boek in onze catalogus: Het vrouwelijk oog wil ook wat / Jitske Jaspers

De meisjes : zeven sprookjes

Een bijzonder sprookjesboek: je herkent er de klassieke sprookjes in zoals Roodkapje en Blauwbaard, maar tegelijkertijd zijn het levendige verhalen die in het hier en nu spelen. In alle verhalen zijn de hoofdpersonages meisjes. De auteur heeft bewust voor meisjes gekozen en ze laat zien hoe sterk en vindingrijk meisjes kunnen zijn. De verhalen vragen om voorgelezen te worden, het zijn échte vertellingen, in een schitterende literaire stijl geschreven.

Je vindt het boek in onze catalogus: De meisjes / Annet Schaap

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!