home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 54 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 19 okt 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de (vernieuwde!) balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten…

De luisteraar : klassieke muziek anders beleven

De luisteraar, Yves Knockaert | 9789463105521 | Boeken | bol.com

Rond klassieke muziek leven nogal wat onbekendheden of vooroordelen en het heeft soms de naam moeilijke of elitaire muziek te zijn, alleen toegankelijk voor ingewijden. Met die fobieën rekent de Leuvense musicoloog Knockaert op uiterst toegankelijke en plezierige wijze af. Trouwens, wat is klassieke muziek? Het is muziek die de meeste mensen altijd heeft aangesproken vanaf vroege tijden tot de dag van vandaag. Hier worden velerlei aspecten en vragen die iedere doorsnee luisteraar bij muziek heeft, op eenvoudige en begrijpelijke wijze uiteengezet. Want ook iedereen zonder voorkennis of musicologische scholing kan ervan genieten. Met wetenswaardige maar beknopte context en een minimum aan theoretische toelichting wordt de lezer een maximum aan luisterervaring mogelijk gemaakt. Elk van de 34 hoofdstukken, staat op zichzelf en gaat over een onderwerp wat je nooit goed had begrepen of waarover je altijd al wat meer had willen weten. Geen didactisch leerboek dus, maar een boeiend leesboek over de wereld van muziek, musici, componisten, uitvoerenden en vooral nieuwsgierige luisteraars!

Je vindt het boek in onze catalogus: De luisteraar / Yves Knockaert

Rekenen voor je leven

Rekenen voor je leven, Edward van de Vendel | 9789057125188 | Boeken |  bol.com

Kinderen en leerkrachten van groep 7 van basisschool De Rover Hoepsika sluiten een contract omdat ze allen vinden dat rekenonderwijs meer met het leven van kinderen zelf te maken moet hebben. Uitgangspunt: elke week mag een van de 22 kinderen een rekenvraag stellen, die in de week erop rekenend onderzocht gaat worden. Zoals ‘hoe win je alle spelletjes’, ‘hoe word je rijk?’ en ‘hoeveel kost het om een muur rond het voetbalveld te bouwen?’. Alle kinderen komen aan de beurt, bij het oplossen van de vraag worden basale groep 7 rekenvaardigheden ingezet. Een actueel, levensecht rekenfeest ontrolt zich voor de ogen van de lezer, waarbij trends, opgroeien, omgevingsbewustheid en sociale ontwikkeling niet uit het oog worden verloren. Zo wordt rekenen op een speelse manier heel leuk.

Je vindt het boek in onze catalogus: Rekenen voor je leven / Edward van de Vendel & Ionica Smeets

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!