home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 53 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 12 okt 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de (vernieuwde!) balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten…

Van Bovens leftovers - Yvette van Boven— Happlify

Van Bovens leftovers: ruim 200 oermakkelijke recepten om verspillingsvrij het jaar door te koken

Wat is de klimaatcrisis en waarom verandert ons klimaat? Deze grote informatieve atlas (31 cm) staat boordevol informatie en cijfers, en bevat ruim dertig kaarten en grafieken over de verandering van ons klimaat. Opgedeeld in vier thema’s: hoe het klimaat op aarde werkt, oorzaken van klimaatverandering, de invloed van klimaatverandering en actie tegen klimaatverandering. Met per thema kleine deelhoofdstukken van ieder twee pagina’s over o.a. het broeikaseffect, de koolstofkringloop, luchtvervuiling, extreem weer en internationale actie. Vrijwel ieder onderwerp heeft een kaart met een legenda die de grootste vervuilers, maar ook de grootste schoonmakers toont.

Je vindt het boek in onze catalogus: Van Bovens leftovers / Yvette van Boven

De ergste ouders van de wereld

De ergste ouders van de wereld - David Walliams - Casperle kinder- en  Jeugdboeken

Kinderen kunnen zich af en toe een ongeluk schamen voor hun ouders. Een vader met stinkvoeten, een moeder die altijd de snelste wil zijn… Ugh! In dit grappige voorleesboek (vanaf ongeveer 8 jaar, zelf lezen vanaf 9 jaar) komen tien verhalen samen. Met veel al even humoristische tekeningen in kleur van Tony Ross.

Je vindt het boek in onze catalogus: De ergste ouders van de wereld / David Walliams

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!