home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 52 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 5 okt 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de (vernieuwde!) balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten…

Atlas van de klimaatverandering

Wat is de klimaatcrisis en waarom verandert ons klimaat? Deze grote informatieve atlas (31 cm) staat boordevol informatie en cijfers, en bevat ruim dertig kaarten en grafieken over de verandering van ons klimaat. Opgedeeld in vier thema’s: hoe het klimaat op aarde werkt, oorzaken van klimaatverandering, de invloed van klimaatverandering en actie tegen klimaatverandering. Met per thema kleine deelhoofdstukken van ieder twee pagina’s over o.a. het broeikaseffect, de koolstofkringloop, luchtvervuiling, extreem weer en internationale actie. Vrijwel ieder onderwerp heeft een kaart met een legenda die de grootste vervuilers, maar ook de grootste schoonmakers toont.

Je vindt het boek in onze catalogus: Atlas van de klimaatverandering / Dan Hooke

Hoe het is om een vogel te zijn, David Allen Sibley | 9789024595143 |  Boeken | bol.com

Hoe het is om een vogel te zijn: van vliegen tot nestelen, van eten tot zingen wat vogels doen – en waarom

Ornitholoog David Allen Sibley beschrijft waar iedereen wel eens over denkt: hoe het is om een vogel te zijn. Dat doet hij in een groot koffietafelboek, dat je het beste af en toe kunt inkijken, en niet om van voor naar achter te lezen. Alles komt aan bod: bijvoorbeeld de samenstelling van veren, nachtzicht, hersenen (bv. probleemoplossend vermogen van linksvoetige papegaaien) sociaal gedrag en bedreigingen. Spring van nestvliedende jongen van de Canadese gans naar nestblijvende zwaluwjongen, naar eiwitrijk mezenvoedsel, naar meeuwen op de vuilnisbelt. Of ga van de rui van de sneeuwgans naar die van gierzwaluwen. Een boek om in te bladeren, je kennis te vergroten en je te laten verrassen.

Je vindt het boek in onze catalogus: Hoe het is om een vogel te zijn / David Allen Sibley

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!