home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 51 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 28 sep 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de (vernieuwde!) balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten…

Voor 11 t/m 14 jaar

Wikken en wegen

Wat als je een tweedehands auto koopt, waarbij niet verteld is dat hij schade had? En is een bedrijf per se schuldig bij een ongeluk op het werk? In dit boek komen 24 uitspraken aan bod over kwesties die verder gaan dan enkel het gelijk aan je zijde hebben. Er is aandacht voor feitelijkheid, regels en afspraken die wettelijk geregeld zijn, maar ook voor dilemma’s waarover nog geen gerechtelijke uitspraken gedaan zijn. De arresten zijn in scherpzinnige verhalen gegoten, waarbij ook de kern van het betreffende arrest wordt weergegeven.

Je vindt het boek in onze catalogus: Wikken en wegen: belangrijke arresten van de Hoge Raad opnieuw verteld door kinderboekenschrijvers / Bibi Dumon Tak

Nu in de bioscoop!

Voor Young Adult

De Amerikaanse Iris (17, ik-persoon) en haar kleine broertje reizen naar Ierland omdat de feministische fantasytrilogie die haar oma schreef verfilmd wordt. Iris is fel tegen de Elementia-trilogie vanwege de schade die het haar familie heeft toegebracht. Ze hoopt de productie stop te kunnen zetten. Maar tegelijkertijd maakt de plot van de serie ook deel uit van haar eigen leven.

Je vindt het boek in onze catalogus: Nu in de bioscoop! / Cory McCarthy

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!