home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 48 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 7 sep 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de (vernieuwde!) balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten…

Marker Wadden : eilanden van morgen

Fotoboek over de Marker Wadden, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land. Het bewijs dat mens en machine ook vóór de natuur kunnen werken. Bij dit natuurherstelproject in het Markermeer in de voormalige Zuiderzee werken non-profit en profit samen om een eilandengroep van 1000 hectare te laten groeien tot een plek waar op de eerste plaats flora en fauna tot bloei komen. In vijf jaar tijd is een vogelparadijs gecreëerd. Daarnaast is er op het hoofdeiland plek voor de mens om te recreëren. Daar is ook het meest duurzame dorpje van Nederland te vinden. Prachtige kleurenfoto’s van de werkzaamheden, de machines en de natuur aangevuld met een korte, speelse tekst in Nederlands en Engels over de verschillende publieke en private partijen die elkaar vonden in het project en hoe de archipel uiteindelijk tot stand en tot bloei kwam. De fantastische begeleidende tekst brengt het eiland tot leven, de foto’s laten je wegdromen. Het project geeft hoop op een betere wereld.

Je vindt het boek in onze catalogus: Marker Wadden

Een toren van een koe

De koeien gaan een toren bouwen en de hele wei helpt mee. Alle koeien klimmen op elkaar en de toren wordt alsmaar hoger. Sommige klimmen via een ladder omhoog, andere worden opgehesen, gaan per luchtballon en zelfs met een raket de lucht in, helemaal tot boven de wolken. De koeien zitten en liggen op elkaar en komen op allerlei vindingrijke en komische manieren boven. Naarmate de toren hoger wordt en van steeds grotere afstand afgebeeld, zie je meer van het landschap om de wei heen en het luchtverkeer boven de wolken. Allerlei leuke taferelen vallen in het oog: een varken duwt een koe omhoog; een schaap draagt een toiletpot op zijn rug; een octopus duikt op uit het meer; de eitjes van de ooievaar komen uit.

Je vindt het boek in onze catalogus: Een toren van een koe / Pieter van den Heuvel

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!