home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 46 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 24 aug 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de (vernieuwde!) balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten…

Tierelantaal, Jenny de Bode | 9789460152030 | Boeken | bol.com

Tierelantaal: een boek vol speelse schrijfrecepten

Ideeën nodig voor een creatief schrijfproces? Jenny de Bode geeft cursussen en workshops over schrijven en heeft veel opdrachten verzameld in dit boek. Ze vertrekt steeds vanuit een voorbeeld en spoort de lezer aan om zijn fantasie de vrije loop te laten en lekker te associëren. Het is een praktische gids, met veel variatie.
Mensen die al van schrijven houden, zullen na het lezen van dit boek helemaal niet meer te stoppen zijn.

Je vindt het boek in onze catalogus: Tierelantaal / Jenny de Bode

De strijd om de Hartenkoningin - Tonke Dragt - Kinderboeken.nl

De strijd om de hartenkoningin

Wie is er niet opgegroeid met de jeugdboeken van Tonke Dragt? De strijd om de hartenkoningin is een novelle die ze in 1955 schreef tijdens een vakantie, nadat ze afgestudeerd was aan de kunstacademie. Het boekje is nooit uitgegeven, omdat een druk met kleuren te duur zou zijn.
Liefhebbers van het werk van Tonke Dragt kunnen nu eindelijk kennismaken met één van haar eerste boeken, waarin al duidelijk haar schrijf- en tekentalent zichtbaar zijn. En natuurlijk ook leuk om een volgende generatie te laten zien.

Je vindt het boek in onze catalogus: De strijd om de hartenkoningin / Tonke Dragt

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!