home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 43 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 3 aug 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de (vernieuwde!) balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten…

Mindful moorden

Een advocaat van een grote crimineel krijgt van zijn vrouw een ultimatum opgelegd: of hij volgt een cursus mindfulness of ze gaat van hem scheiden. Tja, dat is eigenlijk geen keuze. Nadat hij de cursus heeft afgerond, treedt hij gewapend met nieuwe inzichten de wereld tegemoet en weet hij deze direct toe te passen in de praktijk. En inderdaad: daardoor verdwijnen problemen als sneeuw voor de zon.
Als lezer lach je regelmatig hardop om de beschouwingen van de advocaat en soms idiote situaties waarin hij belandt.

Je vindt het boek in onze catalogus: Mindful moorden / Karsten Dusse

Handboek Microsoft Teams

Het bestond natuurlijk al, maar tijdens de lockdowns ging Nederland het volop gebruiken tijdens het thuiswerken: Microsoft Teams. De verwachting is dat we straks ook in bepaalde mate blijven thuiswerken, ook als er geen coronamaatregelen meer zijn. Alle reden dus om je te verdiepen in de mogelijkheden van Teams. Hoe werk je samen binnen Teams en hoe communiceer je? Hoe beleg je vergaderingen en hoe je deel je documenten en bestanden tijdens een overleg? Dit boek leert je alle ins en outs van Teams.

Je vindt het boek in onze catalogus: Handboek Microsoft Teams

Mijn naam is Anne : dagboekbrieven van Anne Frank : in makkelijke taal

Het dagboek van Anne Frank is wereldberoemd. Deze editie is speciaal voor kinderen die niet zo gemakkelijk lezen, met veel foto’s, verklaringen over het lot van de bewoners en het belang van Annes dagboek. Ook geschikt voor cursisten NT2.

Je vindt het boek in onze catalogus: Mijn naam is Anne

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!