home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 40 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 13 jul 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de (vernieuwde!) balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten…

Papyrus – een geschiedenis van de wereld in boeken

Een boek waarin de auteur met haar rijke kennis van de boekenwereld er op los associeert aan de hand van diverse schriftelijke uitingen, van de komedies van Aristophanes t/m Charlie Chaplin en het theater van de lach. Wereldwijde bestsellers komen ter sprake waar het gaat om ‘kwesties’. Kunnen we kinderen nog de ongekuiste Huck Finn voorzetten wegens het frequente gebruik van het woord ‘neger’? Hoe dacht Plato over deze censuur? En hoe maakt Orwell ‘de natte droom van de autoritaire Plato tot werkelijkheid’?

Je vindt het boek in onze catalogus: Papyrus – een geschiedenis van de wereld in boeken / Irene Vallejo

Pop-up-boerderij : boek & speelhuis

Een boek in de vorm van een huis: de bovenzijde is in de vorm van een huis of stal gesneden en de uitsparingen in de zijkanten grijpen in elkaar, waardoor bij rechtop zetten een vierkant gevormd kan worden. Er valt veel te ontdekken op de boerderij. Op drie ‘verdiepingen’ wemelt het van de boerderijdieren: drie biggetjes worden voorgelezen, mevrouw Koe verkoopt milkshakes. Er zijn ook kleine dieren actief: muisjes doen spelletjes op zolder en de kippen bouwen een feestje. In zwarte rondjes staan zoekopdrachten (negen in totaal). Leuk om interactief en talig mee bezig te zijn met peuters vanaf ca. 2,5 jaar en jonge kleuters.

Je vindt het boek in onze catalogus: Pop-up-boerderij : boek & speelhuis

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!