home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 4 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 13 okt 2020

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we vandaag toch mooie Boekenvondsten…

In ‘Wij zijn het licht‘ wordt, vanuit het perspectief van de dingen om hen heen, het op waarheid gebaseerde verhaal verteld van een Utrechtse woongroep, die in 2017 een van haar leden verliest door hun dieet van licht en lucht. Deze psychologische roman is geschreven door Gerda Blees.

Voor jongeren vanaf ca. 12 jaar deden we deze vondst: ‘De brieven van Mia‘, van Astrid Sy. Laila woont in een Nederlands asielzoekerscentrum en ontmoet via een schoolopdracht meneer Cohen, een norse oude man. Op zijn zolder vindt ze brieven uit de Tweede Wereldoorlog.

Elke dinsdag lichten we een of meerdere Boekenvondst uit. Wil je de boeken lenen? Loop in de bibliotheek dan gauw naar dit schap. Is iemand jou al voor geweest? Geen nood: reserveer het boek online.

En zie je ook dat er nog meer pareltjes in de kast staan?

Aanwinstenmails

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website. Dat doe je met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga na het inloggen naar ‘Mijn menu’ en dan naar ‘aanwinstenmail’ om je voor deze mailservice aan te melden. Afmelden kun je doen op dezelfde manier.