home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 38 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 29 jun 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de (vernieuwde!) balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten…

BASE__COVER-OF

Into the wild

Wil je je even helemaal in het wilde wolvenrijk wentelen? Dan is deze vondst een aanrader. De Duitse natuuronderzoeker Elli H. Radinger brengt elk jaar enige tijd in het Yellowstone National Park door om kampeertochten te maken, excursies te leiden, maar vooral om wilde dieren te observeren en te genieten van de wildernis.

Persoonlijk verslag over haar natuurbelevingen en observaties in de Verenigde Staten en ook over de geestelijke groei daardoor.

Je vindt het boek in onze catalogus: Het geschenk van de wildernis – zo geeft de natuur ons wat we nodig hebben, Elli H. Radinger.

Romantiek

BASE__COVER-OF

Soairse (17) heeft zin in een wilde zomervakantie voordat ze naar de universiteit gaat. Het was een rotjaar omdat haar moeder vanwege jongdementie is opgenomen, haar vader wil hertrouwen en ze is gedumpt door haar vriendin. Ze heeft helemaal geen behoefte aan een nieuwe relatie. Maar dan ontmoet ze Ruby… 

Onderdeel van de serie Querido glow. Vanaf ca. 15 jaar.

Je vindt het boek in onze catalogus: De falling in love montage, Ciara Smyth.

BASE__COVER-OF

Bah!

Grappige korte en lange versjes over stinkende zusjes, boeren latende reuzen, vieze winden, poep en snottebellen. Trouwens, de vieze woorden zijn vaak vervangen door stippeltjes, dus het wordt nooit echt grof.

Met expressieve kleurenillustraties. Vanaf ongeveer 4 t/m 6 jaar.

Je vindt het boek in onze catalogus: Het grote boek vol persoonlijkheidstesten: 25 eenvoudige testen om je ware aard te onthullen, Haulwen Nicholas.

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!