home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 33 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 25 mei 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de (vernieuwde!) balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten…

Historische beschrijvingen

In het boek Gemeentehuizen in Nederland vind je historische beschrijvingen van alle 355 gemeentehuizen van ons land. Met een omschrijving van de algemene ontwikkeling van het Nederlandse gemeentehuis vanaf de middeleeuwen tot nu, inclusief de ontwikkeling van het gemeentelijk bestuur. Verderop in het boek worden de gemeentehuizen op chronologisch wijze beschreven, met onder meer afbeeldingen van het exterieur en soms ook van het interieur. Geschreven door academisch geschoolde architectuurspecialisten.

Bijzonder leuk voor historieliefhebbers!

Je vindt het boek in onze catalogus: Gemeentehuizen in Nederland, J. Vredenberg.

Beschermende broers

Het is oorlog… Zes broers worden om de beurt opgeroepen door het leger en moeten zich melden bij een grenspost in de woestijn. Ieder betalen ze de wachtpost met een verhaal, in de hoop hun jongste broer voor het leger te behoeden. Hoe dat afloopt? Je leest het in Hele verhalen voor een halve soldaat van Benny Lindelauf.

Met veel sfeervolle pentekeningen in kleur.

Vanaf ca. 12 jaar.

Je vindt het boek in onze catalogus: Hele verhalen voor een halve soldaat, B Lindelauf.

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!