home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 30 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 4 mei 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de (vernieuwde!) balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten…

Coverbeeld

Koppen snellen

Waar kijk je naar als je een krant openslaat? Koppen van artikelen zijn belangrijk. In het informatieve boek Pareltjes van (kranten)koppen zijn mooie, grappige en opvallende krantenkoppen verzameld. Van woordspelingen (‘Oliebol even geen vetpot’) tot Coronakoppen en koppen met rijm. Voor nieuwsjagers, taalliefhebbers en websitespeurders!

Je vindt het boek in onze catalogus: Pareltjes van (kranten)koppen: de mooiste koppen uit dagbladen en nieuwssites, Rutger de Quay en Richard Otto.

Sprookjesdieren

BASE__COVER-OF

In de sprookjes van Grimm kwamen vaak dieren voor. Elf van deze verhalen die over dieren gaan, worden in De dieren van Grimm naverteld. De ezel uit de Bremer Stadsmuzikanten, De vos en de kat en De winterkoning en de beer komen voor in dit boek. In groot lettertype, geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.

Met waterverf ingekleurde penillustraties.

Je vindt het boek in onze catalogus: De dieren van Grimm: de mooiste sprookjes, Kevin Crossley-Holland en Susan Varley.

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!