home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 24 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 16 mrt 2021

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we vandaag toch mooie Boekenvondsten…

Gevonden!

Frietje – ja, echt, zo wordt ze genoemd – ontfermt zich vaak over verloren dieren, zoals een schildpad, poes of een zwerfhond. Maar nu vindt ze midden op het drukke fietspad een oude man, netjes gekleed maar op pantoffels. Hij weet niet wie hij is en hoe hij zijn geheugen is kwijtgeraakt. Frietje neemt hem ook maar mee naar huis…

Een verhaal vol hilarische gebeurtenissen dat je tot het einde toe in spanning houdt over de afloop. Zeer geschikt als voorleesboek (in de klas) of om zelf te lezen vanaf ca. 10 jaar.

Je vindt het boek in onze catalogus: Gevonden – Cees van den Berg

Eetbare bomen en struiken

Laat je niet misleiden: niet alle bomen en struiken die beschreven worden in dit boek zijn eetbaar! Per soort worden de kenmerken, hun voorkomen en met welke soorten je ze gemakkelijk kunt verwarren behandeld. Ook vind je informatie over verzamelen, regels, hulpmiddelen, waar je op moet letten, giftigheid en basisrecepten.

Een mooi boek voor de liefhebber, voorzien van veel detailtekeningen en foto’s.

Je vindt het boek in onze catalogus: Eetbare bomen en struiken – Otmar Diez

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!