home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 138 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 13 feb 2024

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. Op het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. Populaire boeken, maar ook boeken die aandacht verdienen vanwege hun bijzondere inhoud. Echte boekenvondsten dus.

Nou en : waarom de Nederlanders zo Nederlands zijn

Wat maakt een Nederlander tot een Nederlander? De Belgische journalist Patrick Van Gompel stelde die vraag aan tientallen BN’ers – van Adriaan van Dis en Geert Mak tot Wierd Duk – en Onbekende Nederlanders. Zijn eigen belevenissen in het land vult hij aan met een greep uit liedjes, boeken, cabaret en media. De strijd tegen het water is legendarisch. De invloed van Luther en Calvijn is nog altijd voelbaar. Daarnaast zijn er het rijke koloniale verleden met de Gouden Eeuw, de slavernij en de excuses. Wie komt eerst, de dominee of de koopman? En hoe zit het met verdraagzaamheid, racisme en de nationale trots?

Je vindt het boek in onze catalogus: Nou en / Patrick Van Gompel

De vloek van de grafrovers : een puzzelmysterie in het oude Egypte

Een avontuurlijk puzzelboek over de Egyptische oudheid. De oud-Egyptische vrienden Nub en Iteti ontdekken dat een bende grafrovers van plan is om in de graftombe van koningin Neith in te breken. Ze gaan op pad om hen te stoppen, maar onderweg moeten ze allerlei aanwijzingen en puzzels oplossen. De jeugdige lezer/puzzelaar krijgt spelenderwijs feiten en weetjes over het oude Egypte voorgeschoteld.

Je vindt het boek in onze catalogus: De vloek van de grafrovers

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!