home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 137 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 23 jan 2024

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. Populaire boeken, maar ook boeken die aandacht verdienen vanwege hun bijzondere inhoud. Echte boekenvondsten dus.

Verlicht en vilein : biografie van achttiende-eeuws Nederland

In dit boek lees je hoe veelal vergeten achttiende-eeuwse Nederlanders van invloed waren op de transformatie van het land tijdens de Verlichting, met name op cultureel vlak. Het vertelt over revolutionaire mannen die streden voor vrijheid, gelijkheid en democratie, wat leidde tot de Nederlandse Revolutie in 1795. Opgenomen in het boek zijn onder meer verhalen over Pruisische koning Frederik de Grote die in een trekschuit voer op de Vecht en de flamboyante Italiaanse verleider Casanova die op de Amstel schaatste. Het bevat antwoorden op vragen als: Waarom droegen mannen pruiken en publiceerde de Gelderse baron Joan Derck van der Capellen het radicale ‘Aan het volk van Nederland?’

Je vindt het boek in onze catalogus: Verlicht en vilein / Marleen de Vries

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

Dit boek belicht honderd bijzondere vrouwen die in deze tijd hun stempel op de wereld drukken. Aan bod komen bekende personen zoals Greta Thunberg en Taylor Swift, maar ook wat minder bekende vrouwen worden besproken, zoals de Nederlandse zeiler Laura Dekker, Jamaicaanse reggaezanger Koffee en klimaatactivist Helena Gualinga. Het boek stimuleert lezers om groot te dromen.

Je vindt het boek in onze catalogus: Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes / Francesca Cavella

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!