home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 136 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 23 jan 2024

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. Populaire boeken, maar ook boeken die aandacht verdienen vanwege hun bijzondere inhoud. Echte boekenvondsten dus.

Canon van Nieuwegein : vernieuwen, verrijken, verbinden

Begin deze eeuw verscheen de eerste Canon van Nieuwegein. Voortbouwend hierop en ter ere van 50 jaar Nieuwegein heeft archivaris Jacques Lemmink een herziening gemaakt die bestaat uit 50 onderwerpen. Diverse mensen hebben hier een bijdrage aan geleverd, zodat dit echt een boek van de stad over de stad is geworden.

Je vindt het boek in onze catalogus: Canon van Nieuwegein / Jacques Lemmink

Meer meer méér!

Dansen, klimmen, springen, vliegen, zingen… alles om het naar bed gaan zo lang mogelijk uit te stellen. Op elke spread zie je verschillende groepjes dieren in actie met voor hen kenmerkende bewegingen, bijv. springende kikkers of klimmende apen. Heel uitnodigend om na te doen. Grappig hoe de slak nog even wil treuzelen (alsof hij anders kan) en de vals kijkende krokodillen opperen om een kindje op te peuzelen. Het boekje biedt nog meer uitdagingen, bijv. het volgen van de draad die over alle pagina’s doorloopt of ontdekken wie de verstopte dieren zijn. En wacht aan het eind het bed? Nee hoor, begin maar gewoon opnieuw.

Je vindt het boek in onze catalogus: Meer meer méér! / Hans Hagen

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!