home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 134 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 5 dec 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. Populaire boeken, maar ook boeken die aandacht verdienen vanwege hun bijzondere inhoud. Echte boekenvondsten dus.

Alles wat (niet) mag: het grote boek over goed en fout

Een kinderboek met dilemma’s over moraliteit. Mag je een brood stelen als je arm bent? Of inbreken om een dier in nood te redden? Of een straf uitzitten voor een familielid? Een strafbaar feit wordt bepaald door de wet, maar goed of slecht gedrag wordt niet alleen door de wet bepaald. De jonge lezers worden aangespoord om na te denken over hoe ingewikkeld het soms kan zijn om het goede te doen, en om te weten wat dat goede dan is en waarom. Duidelijk en opgewekt geschreven. Met helder gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Je vindt het boek in onze catalogus: Alles wat (niet) mag / Stine Jensen en Ellie Lust

Aandacht: minder afleiding, meer focus

Een verhelderend boek over aandacht in het digitale tijdperk. De auteur onthult in dit boek de resultaten van haar onderzoek naar de invloed van technologie op de aandachtsspanne. De mens kan zich nog 47 seconden lang concentreren. En bij afleiding duurt het 25 minuten voor de focus weer gevonden is. Het boek introduceert een nieuw kader om het functioneren van de hersenen in de digitale wereld te verklaren: kinetische aandacht. Het boek biedt hulp bij het terugnemen van controle en het herwinnen van focus, niet alleen voor een succesvolle carrière, maar ook voor verbeterde gezondheid en welzijn. Helder en toegankelijk geschreven. Met eenvoudige illustraties in zwart-wit.

Je vindt het boek in onze catalogus: Aandacht: minder afleiding, meer focus / Gloria Mark

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!