home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 132 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 31 okt 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. Populaire boeken, maar ook boeken die aandacht verdienen vanwege hun bijzondere inhoud. Echte boekenvondsten dus.

De wapens van het licht

Ken Follett laat zijn vijfde historische omtrent Kingsbridge afspelen ten tijde van de industriële revolutie. Kingsbridge, 1792. Alles moet sneller en goedkoper, zonder dat er rekening wordt gehouden met het welzijn van arbeiders aan de machines. Ondertussen groeit de macht van Napoleon Bonaparte. Sal Clitheroe, een spinster, vreest voor haar baan en probeert haar zoon Kit een goed bestaan te bieden in deze roerige tijden. Haar vriend, de wever David Shoveller, biedt hulp, maar de industriële ontwikkelingen lijken onafwendbaar en werken tegen de arbeiders. Ondanks alles blijven ze hopen op een betere toekomst zonder onderdrukking en armoede.

Je vindt het boek in onze catalogus: De wapens van het licht / Ken Follett

Het verhaal van donker

Donker is bang voor de nacht, maar als hij een lichtje volgt, besluit hij het toch te volgen. Het lampje brengt Donker naar mooie plaatsen. Zo merkt Donker hoe mooi en betoverend de nacht kan zijn.

Je vindt het boek in onze catalogus: Het verhaal van donker / Marit Kok

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!