home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 131 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 24 okt 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. Populaire boeken, maar ook boeken die aandacht verdienen vanwege hun bijzondere inhoud. Echte boekenvondsten dus.

Wormer : het dorp van mijn vader

De thrillerauteur neemt de lezer mee naar zijn jeugdjaren. Hij groeide op in een doorsnee katholiek gezin met een vader die als fabrieksarbeider werkte en een moeder die het huishouden bestierde. Hij verhaalt over zijn schooltijd, over zijn leefomgeving waar het katholieke geloof als rode draad doorheen liep en over het veranderde leven in een dorp. Een persoonlijk verhaal over opgroeien in Wormer in de jaren vijftig.

Je vindt het boek in onze catalogus: Wormer / Gerard Mak

Wat er ’s nachts echt gebeurt

Het is bedtijd voor het jonge meisje Ping, maar ze kan niet slapen door haar nieuwsgierigheid. Ze heeft allerlei vragen over de wereld om haar heen, zoals waarom de sterren twinkelen, wat de zon ’s nachts doet, waarom haar vader kaal wordt en wie het laatste stuk taart heeft gegeten. Het boek biedt fantasierijke antwoorden op deze prikkelende vragen. Leuk om voor te lezen voor het slapen gaan.

Je vindt het boek in onze catalogus: Wat er ’s nachts echt gebeurt / Muge Li

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!