home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 129 – elke dinsdag nieuwe boeken

do 12 okt 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. Populaire boeken, maar ook boeken die aandacht verdienen vanwege hun bijzondere inhoud. Echte boekenvondsten dus.

De magie van reizen : over avontuur en de weg naar het vrije leven

Schrijver en avonturier Rosa Bertram gelooft dat we als mens niet gemaakt zijn om de hele dag tussen vier muren te leven. Reizen is een perfecte manier om jezelf uit te dagen, andere culturen te leren kennen en het leven onder de loep te nemen. Bertram onderzoekt wat reizen met ons doet en sprak met psychologen, filosofen en wetenschappers. Daarnaast deelt ze haar eigen avonturen en verhalen van andere reizigers. Het boek neemt de lezer mee op een reis door de wereld én door zichzelf, van vertrek tot thuiskomst.

Je vindt het boek in onze catalogus: De magie van reizen / Rosa Bertram

Jungle : groot gluurboek : schijn je licht op het duister en ontdek het oerwoud na zonsondergang

Wil je meer weten over o.a. vraatzuchtige vogels, pluizige primaten, zalige zoogdieren en krioelende kruipers in de (nachtelijke) jungle? Dan moet je dit groot formaat kartonboek met verschuifbare zaklamp zeker lezen. Elke diergroep beslaat een dubbele pagina – de ene keer is het veelheid van informatieve tekstblokken en digitale afbeeldingen, de andere keer worden vier specifieke dieren uitgelicht en kun je met de verschuifbare zaklamp door de jungle ‘speuren’ naar die dieren.

Je vindt het boek in onze catalogus: Jungle / Nancy Dickmann

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!