home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 127 – elke dinsdag nieuwe boeken

wo 26 jul 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. Populaire boeken, maar ook boeken die aandacht verdienen vanwege hun bijzondere inhoud. Echte boekenvondsten dus.

Je brein als medicijn : hoe doe je dat?

Onze hersenen zijn nog niet uitontwikkeld, stelt de auteur. Met je gedachten kun je een gezonde levensstijl positief beïnvloeden. De auteur geeft diverse voorbeelden van hoe je eigen overtuigingen doorwerken op je lichamelijke gezondheid, wat ook betekent dat je je eigen placebo kunt zijn.

Je vindt het boek in onze catalogus: Je brein als medicijn / John van Heel

Trippel & Trappel trappen de kat op zijn staart : een tongbrekerboek

Wil je een uitdaging bij het voorlezen? Kies dan dit boek, waarin twee muizen de kat te slim af proberen te zijn. Het staat vol zinnen als ‘… achtentachtig nachten wachten op achtentachtig prachtige gedachten’ en ‘Als je de kat laat plakken in zijn kattenbak, blijft hij bakken in zijn kattenbak vol met kattenkak.’ Wedden dat je kind gaat schateren van het lachen?

Je vindt het boek in onze catalogus: Trippel & Trappel trappen de kat op zijn staart / Harmen van Straaten

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!