home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 126 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 4 jul 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. Populaire boeken, maar ook boeken die aandacht verdienen vanwege hun bijzondere inhoud. Echte boekenvondsten dus.

Wonderbaarlijke dieren (die echt bestaan) : een betoverend bestiarium

Een verzameling verhalen over 21 van de meest fascinerende dieren die de aarde bevolken, en helaas met uitsterven worden bedreigd. Zoals de zwaluw, die tijdens zijn leven een afstand van twee miljoen kilometer vliegt. En de pangodin, die een tong heeft langer dan zijn eigen lichaam. Met fraaie, realistische kleurenillustraties.

Je vindt het boek in onze catalogus: Wonderbaarlijke dieren / Katherine Rundell

Zinderende zomer : leven met de hitte

Hoe beschermen planten en dieren zich tegen de hitte als het te warm is? En hoe gaan ze om met de opwarming van het klimaat? Samen met een meisje en haar opa gaat de jonge lezer op onderzoek uit en krijgt antwoord op allerlei vragen. Een leerzaam prentenboek waarin kinderen te weten komen wat er allemaal verandert in de natuur als het zomer en warm is.

Je vindt het boek in onze catalogus: Zinderende zomer / Sean Taylor & Alex Morss

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!