home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 125 – elke dinsdag nieuwe boeken

wo 28 jun 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. Populaire boeken, maar ook boeken die aandacht verdienen vanwege hun bijzondere inhoud. Echte boekenvondsten dus.

Immuun voor nepnieuws : een tegengif voor fake news en complottheorieën

Welke berichten kun je tegenwoordig nog geloven? De auteur laat zien hoe we onszelf kunnen inenten tegen nepnieuws, hoe we ons kunnen verzetten tegen zogenaamde ‘massaoverredingswapens’ en hoe we feiten van fictie kunnen onderscheiden. Hij neemt de lezer mee in de psychologie achter complotdenken en bespreekt de elf anti-genen die nodig zijn om verspreiding van nepnieuws voor eens en altijd te stoppen.

Je vindt het boek in onze catalogus: Immuun voor nepnieuws / Sander van der Linden

Gered door een scheetje

Als het kouder wordt, zoeken de insecten een plaats om te overwinteren. Ze hebben alleen wel last van de scheetjes van Stan Stinkwants. Maar als er een vogel komt om de insecten op te eten, blijkt die vieze lucht ook voordelen te hebben! Met weetjes over insecten en andere kruipers. Ondeugend en met humor geschreven. Een vrolijk prentenboek over insecten en over de held die we allemaal kunnen zijn.

Je vindt het boek in onze catalogus: Gered door een scheetje / Jose Mijnals

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!