home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 123- elke dinsdag nieuwe boeken

di 13 jun 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. Populaire boeken, maar ook boeken die aandacht verdienen vanwege hun bijzondere inhoud. Echte boekenvondsten dus.

Een boek

Wat is een boek? Het is een kostuum dat iedereen past die het wil dragen. Of: het is een rivier die altijd weer ergens naartoe leidt? Deze poëtisch geformuleerde antwoorden vormen steeds de entree tot tweepaginagrote illustraties in dit prentenboek. De kleurige illustraties daarentegen staan boordevol figuurtjes en details. Deze bestaan uit tekeningen, uitgeknipte foto’s, een ingekleurde achtergrond met een enigszins ‘kinderlijke’ uitstraling. Behalve een origineel en leuk kijkboek voor jonge kinderen vanaf circa 4 jaar, biedt dit mooie prentenboek van de Mexicaanse illustrator stof tot nadenken, fantaseren en inspiratie voor iets oudere kinderen en zelfs voor volwassenen die nog wat van hun fantasie overhebben. Ook bruikbaar bij creatieve educatie.

Je vindt het boek in onze catalogus: Een Boek / Andrés López

Jaguarman

Na zes andere boeken is de auteur (1984) nu gedoken in de betekenis van wat zijn Surinaamse vader hem heeft meegegeven. Er zou een voorouder in Suriname geweest zijn die zich in een jaguar kon veranderen: een Afro-Surinamer, een Arowak? Er volgt een zoektocht naar de vader en de voorouders, een reis naar Suriname met ontmoetingen met mensen die hem vertellen over de betekenis van winti, van respect voor de natuur. Een spirituele reis, maar ook een literaire: door de boeken van schrijvers die hem voorgingen. En een reis door de geschiedenis van Suriname, van kolonisatie en slavernij, het zich staande houden in moeilijke omstandigheden en het (her)winnen van trots en identiteit. Raoul de Jong schrijft licht, maar zoekt diep. Dit is een boek dat veel lezers die op zoek zijn naar zingeving in een verwarrende tijd zal aanspreken. Met fraaie illustraties van de schrijver.

Je vindt het boek in onze catalogus: Jaguarman: mijn vader, zijn vader en andere Surinaamse helden / Raoul de Jong

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!