home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 121- elke dinsdag nieuwe boeken

di 23 mei 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. Populaire boeken, maar ook boeken die aandacht verdienen vanwege hun bijzondere inhoud. Echte boekenvondsten dus.

Polderjapanner : een Japanse in Nederland

Fumiko Miura verhuisde meer dan twintig jaar geleden van Japan naar Nederland. Met een sterk observerend vermogen beschrijft ze haar verbazing over uiteenlopende zaken, zoals eten: waarom kiezen Nederlanders twee keer per dag voor boterhammen met kaas als er maar drie keer op een dag gegeten wordt? Ze leert de Nederlandse taal, doet een inburgeringscursus, beschrijft haar patatverslaving en de tal van clichés die in het westen over Japan de ronde doen. Een persoonlijk verhaal over het gedrag en de gebruiken van Nederlanders, gezien door de ogen van een Japanse immigrante.

Je vindt het boek in onze catalogus: Polderjapanner / Fumiko Miura

Rozen voor de zwijnen : de minstens 100 spreekwoorden van Bruegel

Aan de hand van het schilderij ‘Nederlandse spreekwoorden’ van Bruegel worden meer dan honderd spreekwoorden besproken. Het schilderij toont een druk dorpstafereel waarop spreekwoorden zijn uitgebeeld, waarvan er veel door de eeuwen heen verdwenen zijn maar een aantal nog steeds gebruikt worden. Het boek gaat in op vragen als: Wat maakt iets tot een spreekwoord? En hoe gebruiken wij ze tegenwoordig? Een leerzaam boek over Nederlandse spreekwoorden en het werk van de Zuid-Nederlandse kunstschilder Pieter Bruegel de Oude (1525-1569).

Je vindt het boek in onze catalogus: Rozen voor de zwijnen / Ted van Lieshout

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!