home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 118 – elke dinsdag nieuwe boeken

wo 19 apr 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. Populaire boeken, maar ook boeken die aandacht verdienen vanwege hun bijzondere inhoud. Echte boekenvondsten dus.

Assepoester en het glazen plafond, en andere feministische sprookjes

Er was eens… een tijd waarin sprookjes patriarchale horrorverhalen waren, vermomd als verhaaltjes voor kinderen: een vrouw doet het huishouden voor zeven mannelijke huisgenoten, een wolf stalkt een jong meisje waarna hij bij haar oma inbreekt en een dubbele moord pleegt, en meerdere mannen zoenen slapende vrouwen zonder consent. Maar de tijden zijn veranderd en de sprookjes dus ook. In deze vermakelijke bundel staan twaalf feministische bewerkingen van klassieke sprookjes: zonder passieve prinsessen, mét vrouwen die heel goed in staat zijn om de held te spelen in hun eigen verhaal.

Je vindt het boek in onze catalogus: Assepoester en het glazen plafond / Laura Lane & Ellen Haun

Met Nelson naar de overkant

Een vrolijk kinderboek over nijlpaard Nelson die met zijn roeiboot allemaal verschillende dieren naar de overkant van het water brengt. Hij zet het varken over want die heeft een feestje. Ook konijn Niko met fiets en muis die op het stuur zit vaart hij over, zij gaan meedoen aan een fietswedstrijd. Nelson brengt ook alle dieren weer veilig terug.

Je vindt het boek in onze catalogus: Met Nelson naar de overkant / Paulien Andriessen

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!